Összes oldalmegjelenítés

2012. március 26., hétfő

A letisztult vonal - swarovski square

Egy kedves kolleganőm lánya kérte tőlem az első olyan gyűrűt, amelyikről csak egy kép volt. Szerette volna, ha azt a szépséget elkészítem neki. Egyszerű, letisztult vonalú, finoman elegáns gyűrű volt.

Enikő egy fóliázatlan, christal swarovski négyzetes gyűrűt nézett ki magának galvanizált ezüst, delica gyűrűsínnel. Örültem a lehetőségnek, valami szépet, elegánsat és egyszerűségében csinosat készíthettem, íme Enikő gyűrűje:


Másoknak is megtetszett az ötlet, és mivel mindenféle színben be lehet szerezni ezeket a csodás kristályokat a Swarovski színpalettájáról készült egy gyűrű fóliás kristály színben is:


...gyönyörű, vulcanic színben:


és igazi letiszult, elegáns jet színben is:


A metrón utazva vettem észre egy hölgy fülében ezeket a gyönyörű négyszögeket fülbevaló formájában, valami meseszép volt! Régi vágyam volt, hogy én is készítsek belőle fülit, főleg amikor egy bevásárlóközpont ékszerboltjának a kirakatában szemlélődve észrevettem, hogy ezek a helyes kis négyszögek acél szerelékkel 32.000 Ft-ért - és nem írtam el a nullákat! - vannak kirakva.

Nos, hála egy bizonyos bizsuékszereket forgalmazó kis cégnek, beszereztem egy méz színű fülit bizsu szerelékkel, bár tutira nem igazi swari négyszögekkel, mert az árán maximum egy csücskét vehettem volna meg a négyszögnek :):



Nagyon szeretem, helyes kis füli!
Egy kedves ismerősöm kért az anyukájának a gyűrűk közül egy vulcanic színűt, amelyhez később a szülinapjára egy pár fülbevalót rendelt - ezüst szerelékekkel.

Hát, a beszúrós szerkezetet még viszonylag könnyen be tudtam szerezni, de a négyszöget tartó "kengyel" forma nem vásárolható, a szerelő karika pedig nem jó hozzá. Mit volt mit tennem? Ezüst huzalt rendeltem és elkészítettem magam. Így most nem tűnik bonyolult dolognak, de én a drótékszer készítéséhez teljesen laikus vagyok, sejtelmem nem volt, hogy milyen méretű drót kellene hozzá.
Aztán rendeltem a neten kétféle huzalt, mert az eladó vékonyabbat ajánlott, mint amilyenre én gondoltam. Végülis az általam kigondolt méret lett megfelelő, és a bizsu alapján hajlítottam néhány "kengyelt", majd összeszereltem a négyszögekkel a fülbevaló alapot.
Hát, egyenlőre nem túl jó képet tudtam készíteni róla, majd teszek fel újabbakat, ha sikerül napfényben is fotóznom. Addig is íme:



Ez a vulcanic szín nagyon sejtelmes, minden irányból más színt mutat. Ezt a fülit és a négyszöges gyűrűket megtalálod a meskán is, itt:

1 megjegyzés: