Összes oldalmegjelenítés

2012. február 19., vasárnap

Kulcskérdés

Egyszer, valahol láttam egy nagyon érdekes medált. Az alkotó egy bútorkulcsot díszített fel és alkotott belőle medált.

Amikor a kiállítás szóba került, gondoltam megpróbálom valahogyan összehozni azt a medált, mert már amúgy is nagyon régen szerettem volna elkészíteni.

A feladat adott volt, csak megfelelő kulcsot kellett találnom hozzá. Hát, ez nem volt egyszerű! Először is akár merre nézelődtem, nem találtam olyat, amely az én elképzelésemnek megfelelt volna. Nem is gondoltam, hogy ilyen nehéz jó bútorkulcsot találni!

Az első, szép példányokat egy régiségekkel kereskedőtől sikerült beszerezni, de összesen 2 db volt belőle, így igazán limitált példányszámú lett az első próbálkozásom: mindösszesen 2 db készült belőle.


Mivel többet nem sikerült ebből a típusból beszereznem, így újabb lehetőség után kellett néznem. Azt a típust, amelyet én szerettem volna, sehol sem lehet nálunk kapni. Aztán végre itt, Újpesten rábukkantam egy olyan üzletre, ahol végre azt a kulcsot találtam, amelyik már majdnem olyan, amilyet én szeretnék.
Próbaképp gyorsan készítettem is belőle néhány szépséget.

Az elsőt lila színvilágban, swarovski gyöngyökkel díszítve.Rögtön fülivel készült, amelyik színében passzolt is hozzá. Ő már gazdára is talál, sőt, azóta reprodukálnom is kellett, ugyanis újabb jelentkező akadt rá.


Aztán egy ékszertervező pályázatra készítettem el a következő kulcsot, türkizes színvilágban. A lényeg az volt, hogy angyalos motívum jelentkezzen valamilyen formában a pályázott ékszereken.
Ő kapott kiegészítőként a füli mellé egy karkötőt is. Ez most az enyém és nagyon szeretem!


A legutolsó típus tavaszváróra sikeredett. Egyenlőre bejött, mert mióta elkészítettem, sokkal melegebb van és a hó sem esett! :)


Mivel a kulcs mostanában nagyon divatos mint kiegészítőkön használt minta, az egyik nagy kozmetikumokat forgalmazó cég is megjelentette az ékszerei között. Kedves munkatársnőm vett egy medált és egy karkötőt, de túl "kevésnek" találta, ezért rám bízta, hogy picit dobjam fel őket, és legyen mindkettő medál. Mivel kisebb kulcsok voltak, így nem is akartam agyon díszíteni, ráadásul két kislánynak készültek. A színek voltak megadva, az egyik lila, a másik kék legyen.Most a Hugom van soron, neki nem készítettem mostanában semmit, de azt hiszem már tudom is, hogy milyen színű lesz :) Hogy milyen? Hát, az még a jövő titka...

5 megjegyzés:

 1. A "Kozmetikumokat forgalmazó cég" 8) kulcsai nekem is tetszenek, tudod, hogy a színem az ezüst, szóval ha én is vásárolok annál az angol folyó nevű cégnél ilyen ékszert, akkor nekem is feldobod? :D Persze csak a Hugié után, természetesen.....

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hát persze! tudod, hogy nagyon szívesen! Csak találd ki majd addigra, hogy milyen színnel variáljuk :) Egyébként lehet akár a Hugié közben is :)

   Törlés
 2. Már múltkor is szemeztem a kulcsaiddal, most már be is szereztem egy párat, gyönyörűségesek, csak gratulálni tudok!!!!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm! Tőled igazán dícséretnek számít!!!

   Törlés