Összes oldalmegjelenítés

2012. március 10., szombat

Peyote-ok

 Hát, most nem, nem a kaktuszra gondolok, pedig ők is megérdemelnének néhány bekezdést!

 

Én most a peyote fűzésre gondoltam inkább. Nagyon mutatós, dekoratív fűzési forma a peyote és rengetegféle fűzött ékszerformánál használható.
Mostanában a legegyszerűbb sima peyote és dupla peyote öltésekkel készítettem néhány karkötőt, gondoltam feldobok ide néhány képet róluk.

Készítettem már ezzel  a technikával kedves kolléganőmnek egy karkötőt medállal. Egy-egy szép achátot gyöngyöztem be. Hát, nem volt egyszerű befoglalni, mert csavarodik és hullámos egy picit a kő. Megszenvedtem vele, ez lett a végeredmény ...


Aztán egy másik kolléganőm kérte, hogy az egyik óráját javítsam fel neki. Tönkrement a szíja, szeretne másikat, rám bízta a végeredményt. Ilyen lett. Szerintetek? Azt még elmondom, hogy eredetileg leopárd mintás, barnás árnyalatú, egy kicsit "szőrös" hatású volt a szíj.


Egész mást készítettem hozzá :) Mondanom sem kell, nagyon tetszett mindenkinek, szerintem is jó lett a végeredmény :) Egyszerű, de mutatós darab. 

Aztán a szíjat karkötőben is kérték. Először aranybarnában, majd tengerzöldben is, ez utóbbit ajándéknak.



Még a Meskán szereztem be korábban Lorelaitól a mintáját a következő karkötőnek. Meg még két másikat is... Egyenlőre ezt valósítottam meg, aztán majd jön a többi is :) Igazán jól követhető volt a minta, gyönyörű lett a végeredmény!


 Aztán vannak ám más terveim is :) Pothorszki Barbi küldött nekem képet egy hihetetlen karkötőről. Nagyon tetszik nekem is, de a mintát 10 euróért lehetne beszerezni. Érdeklődött, hogy meg tudom-e csinálni így képről is? Hát én szeretem a kihívásokat, így bevállaltam :) Jelenleg három szirmával készültem el a hatból. Hogy milyen lesz? Az majd kiderül! Íme egy kis fotó a végleges kariról - de csak egy kis részlet, hogy meglepi legyen!








2 megjegyzés: